Stalramen

Home » Stalramen

Stalramen

Stalramen zijn er in veel soorten en maten. Vroeger had elke smid en elk dorp zijn eigen maten. Hierdoor zijn er wel standaard modellen maar geen standaard maten. Hevalu is gespecialiseerd in het maken en plaatsen van elke maat stalramen!

De stalramen van Hevalu bestaan uit twee delen. Een binnendeel met sponning en een buitendeel (glaslat), die identiek is aan de binnen zijde. Tussen het buiten- en binnendeel komt het glas. Het glas bestaat uit één geheel.

De ramen die open kunnen bestaan uit een combinatie van Mahonie hardhout en Tricoya medite, en zijn voorzien van: rubber tocht profiel, rvs raam knip en val-beugel. Deze voldoen niet aan de bouwbesluit normen!

De stalramen worden geleverd in standaard kleuren: wit, antraciet en groen & isolatieglas in HR++ met blank of zwart kader.

Modellen

Alle modellen op maat gemaakt!

U kunt zelf de maten invullen en direct een offerte aanvragen!

Garantie voorwaarden

Wij bieden 10 jaar garantie op glas als er aan de voorwaarden is voldaan. Geleverde ramen moeten binnen vier maanden na montage twee keer zijn afgelakt door een erkende schilder.

Tricoya Medite

Wij maken stalramen met isolatieglas in gietijzer look van Tricoya Medite plaatmateriaal voor een extra lange levensduur. De fabrikant geeft 50 jaar fabrieksgarantie mits de stalramen goed zijn onderhouden.

Informatie

Algemene informatie

Bij het vervangen van uw oude stalraam verandert het gevelaanzicht niet. Het stalraam is voorzien van isolatieglas. Hierdoor heeft u geen last meer van condens aan de binnenzijde en van tocht, wat zorgt voor energiebesparing. Bij een beschadiging aan het glas (lek of breuk) kunnen wij deze vervangen. Enkele modellen zijn ook leverbaar met een valraam.

Wij zorgen ervoor dat het hele proces goed verloopt. Van het inmeten tot het plaatsen van het raam. Ook worden de ramen twee keer in grondverf gespoten.

Wij leveren aan particulieren, bouwbedrijven, houtbedrijven en aannemers. De levertijd van de ramen gaat in overleg met u.

Stalramen

De ramen bestaan uit twee delen. Een binnendeel met sponning en een buitendeel (glaslat), die identiek is aan de binnenzijde. Het glas bestaat uit één geheel en komt tussen het buiten- en binnendeel.

De ramen die open kunnen bestaan uit een combinatie van Mahonie hardhout en Tricoya medite. Ze zijn voorzien van een rubber tochtprofiel, rvs raamknip en valbeugel. Deze voldoen niet aan de bouwbesluit normen!

Handleiding voor inmeten en montage stalramen

Inmeten stalramen, klik hier voor de instructie, zie PDF Inmeet instructie.
Gebruik dit formulier om de maten op te nemen PDF Maten formulier.

Plaatst u zelf de ramen, klik hier op de instructie, zie PDF Optie 1 en PDF Optie 2.

Voor de zekerheid kunt u van karton een mal knippen of snijden om te passen. Natuurlijk kunt u ook van onze inmeet service gebruik maken.

Stalramen met val-ramen

Enkele modellen zijn ook leverbaar met een valraam. Deze zijn voorzien van een rvs raamknip en een valbeugel. Het materiaal van de ramen bestaat uit een combinatie van Mahonie hardhout en Tricoya medite. Een valraam voldoet niet aan de inbraakwerendheid en luchtdicht bouwen norm.

Wienerssprosse en glaskader

Leverbaar in blank, aluminium of zwart

Dit is niet bij alle modellen mogelijk!

Wienerssprose

Wienerssprosse en glaskader

Leverbaar in blank, aluminium of zwart

Dit is niet bij alle modellen mogelijk!

Wienerssprose
Wienerssprose2

Prijzen

De prijsindicatie is tussen de € 510,00 en € 590,00 per raam voor alle modellen tot een grootte van ± 0,5 m².
Dit is inclusief glas HR++ en BTW.